Stenske nalepke – odlične za popestritev doma!

on
Kategorije:Stenske nalepke

Ko urejamo svoj dom, si želimo, da bo ta prostor kolikor se da domač, prijeten in hkrati lep na pogled, da se bomo v njem dobro počutili. Pri opremljanju si izbiramo pohištvo, ki nam je všeč, da dodamo še tisto piko na i pa lahko detajle kreiramo po svoje; dodamo razne rastline, okrasne kipce, svečke, fotografije, umetnosti in stenske nalepke.

Kaj je njihov čar?

Stenske nalepke so odličen način bogatenja izgleda bivalnega prostora. Lahko jih nalepimo na katero koli ravno in gladko podlago, torej na:

  • steno

  • ogledalo

  • omaro

  • ploščice

  • vrata.

Dobra stran stenskih nalepk je, da ne uničijo podlage, na katero jih nalepimo in da jih lahko z lahkoto odlepimo in prestavimo na kakšno drugo mesto.

Kakšne stenske nalepke poznamo?

Seveda lahko izbirate med različnimi motivi. Lahko v dnevno sobo nad zofo nalepite drevo s cvetovi, lahko si pričarate navdih velikih mest in si na steno nalepite motiv Pariza ali New Yorka, otrokom popestrite otroško sobo z nalepkami živali, kot so na primer riba, mačke, metulji ali zebra, te lahko nalepite tudi na ogledalo, saj se bodo tako majhni otroci poleg opazovanja sebe v ogledalu navduševali tudi nad temi živalicami. Za otroke lahko izberete tudi motive risanih junakov, kot so Pepelka, Mini miška, pirati … A to ne pomeni, da si ne smete dovoliti biti kreativni! Lahko stenske nalepke različnih motivov združite in pričarate pravi otroški raj, brez da bi zgledalo, da je na stenah, omarah ali ostalih površinah preveč vsega. Ko smo že pri otrocih, odličen način, da zamotite svojega otroka med kopanjem je, da na kopalniške ploščice nalepite kakšno stensko nalepko, na primer ribice, saj se bo otrok tako veliko raje kopal.

Če si želimo v svojem bivalnem prostoru predstaviti navdih narave, si lahko kupimo nalepko, ki predstavlja motiv različnih dreves, rož ali kaj podobnega. Na naši spletni strani lahko izbirate med tremi različnimi motivi rož, rdečim makom, modrimi rožicami in zeleno rožo. Lahko kupite nalepko drevesa in sicer ponujamo motiv drevesa z belimi cvetovi, modrimi cvetovi in pa motiv japonskega javora.

Stenske nalepke nam navadno dostavijo v več ali enem listu, mi pa jih potem smiselno nalepimo na željeno površino. Če je sestavljena iz dveh motivov, ki skupaj sestavljate en celoten motiv, lahko po želji prilepimo en motiv na eno steno, drugega pa na drugo in s tem ustvarimo čudovit prostor. Ko kupujemo te nalepke, preverimo dimenzije nalepk, te se od motiva do motiva razlikujejo, da lahko potem približno preračunamo, kam jih bomo lahko nalepili.

Kako jih uporabiti?

Po tem, ko imamo stenske nalepke že doma, si moramo najprej izbrati primerno mesto za našo nalepko. Kot smo že omenili, jih lahko nalepite na katerokoli gladko površino. Če si za to izberete omaro, ogledalo, vrata, okno ali ploščice jih prej dobro očistite, a nalepk ne lepite, dokler se površina čisto ne posuši! Poleg tega ni priporočljivo, da stenske nalepke lepite na steno, ki je bila pred kratkim prepleskana, prepričajte se, da je površina res popolnoma suha, saj bo le tako nalepka dosegla svoj namen in se ne bo odlepila. Nalepke nikoli ne lepite na hrapavo steno ali površino, ker se tako nalepka ne oprime ravne površine in se bo posledično odlepila in že na pogled ne bo izgledala ravno lepa. Zato vam svetujemo, da se teh površin izogibate in se osredotočite predvsem na gladke površine, ki jih lahko popestrite z nalepkami.

Prestavljanje nalepke

Če vam je nalepka še vedno všeč, a jo želite prestaviti na kakšno drugo mesto, lahko z dovolj previdnosti to storite. Previdno in počasi jo odlepite iz prvotne površine in jo nato očistite in prilepite na mesto, ki ste si ga zamislili.