Agregati

Agregat za elektriko je naprava, ki vam v primeru izpada električne energije v omrežju služi kot zasilno napajanje ali pa kot dodatni vir energije. V današnjem svetu električna energija predstavlja eno izmed osnovnih življenjskih dobrin. Ker se včasih zgodi, da dostopa do elektrike nimamo na voljo, je agregat za elektriko nepogrešljiv pripomoček. Še posebej so koristni prenosni agregati, ki jih lahko uporabljamo na oddaljenih in težko dostopnih terenih. Zaradi dolgega časa delovanja ob nizki porabi goriva je agregat za elektriko izjemno učinkovita naprava. Bakreno navitje motorja poskrbi, da ima agregat za elektriko daljšo življenjsko dobo.

Uporabljate ga lahko tam, kjer nimate dostopa do drugih virov električne energije ali pa v gospodinjstvu, na parcelah, v kampih ter za napajanje motorjev, svetil, električnih naprav in naprav za ogrevanje. Če izberete model, ki je opremljen z velikimi transportnimi kolesi, je agregat za elektriko enostaven za transport in premikanje.

Prikaz vseh 4 rezultatov

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšne vrste agregatov poznamo?

Agregate delimo na dve vrsti in sicer elektro agregate ter dizel in bencin agregate. Najbolj priljubljen je verjetno bencinski agregat za elektriko. Njegova prednost pred dizelskim agregatom je ugodnejša cena in tišje delovanje in manj onesnaževanja okolja. Prednost dizel agregatov pa je možnost prihranka pri ceni, varnejše shranjevanje in pa daljša življenjska doba.

Zakaj uporabljamo agregate za elektriko?

Najbolj pogosto se agregati za elektriko uporabljajo v primerih izpada električne energije. Takrat lahko agregat proizvede dovolj elektrike, da lahko uporabljamo osnovne funkcije našega doma. Agregat za elektriko se uporablja tudi za druge namene, npr. v gradbeništvu. V takih primerih se agregate uporablja zato, ker nikjer v bližini ni drugih električnih virov energije. Taki agregati morajo biti dovolj močni, da je lahko na njih priključenih več različnih naprav.