Brusilniki

Brusilniki različnih vrst se uporabljalo za različne namene. Primarno jih seveda uporabljamo za brušenje, vendar pa lahko z njimi tudi režemo, gladimo in odstranjujemo stare plasti materiala. Med brusilniki v naši ponudbi boste našli ekscentrični brusilnik, Dedra nihajni brusilnik in žirafe za brušenje sten. Ko se odločate med različnimi brusilniki je pomembno, da najprej razmislite za kaj ga boste potrebovali. Vedeti morate, za kako velike površine ga boste uporabljali, ali želite materiale zgladiti ali narediti bolj hrapave in ali boste želeli napravo uporabljati tudi na robovih in težko dostopnih vogalih. Ekscentrični brusilnik združuje rotacijske in nihajne gibe, ki poskrbijo, da med brušenjem ne puščate sledi in so primerni za uporabo na različnih materialih. Dedra brusilniki z vibracijskim mehanizmom in trikotnim brusilnim listom so primerni za težje dostopne in ozke predele. Dedra žirafe za brušenje sten so posebni brusilniki, ki so namenjeni brušenju mavčnih plošč. Nekateri brusilniki so opremljeni tudi s sistemom za odsesavanje prahu, ki vam lahko močno olajša vaše delo.

Med vsemi brusilniki, ki so na voljo je včasih težko izbrati tistega pravega. Če se odločite za brusilnik znamke Dedra vam bo naprava lahko še dolga leta kakovostno služila.

Prikaz vseh 4 rezultatov

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšne funkcije lahko pričakujem od brusilnika?

Preden se odločite za nakup brusilnika preverite kakšne funkcije vam izbrani model ponuja. Bodite pozorni na število vrtljajev, zaščito pred povratnim udarcem, varnostno varovalk, avtomatski vklop/izklop, vzdrževanje hitrosti in pa možnost sesanja prahu. Pričakujete lahko, da bodo brusilniki z več funkcijami tudi dražji od tistih z osnovnim asortimentom.

Na katere dejavnike moramo biti pozorni pri nakupu brusilnika?

Pred izbiro razmislite, ali potrebujete napravo s polnilno baterijo ali napajanjem iz omrežja. Različice s baterijo so sicer dražje, vendar pa vas pri delu ne bo oviral napajalni kabel. Pomemben dejavnik je tudi teža naprave, saj večja teža pomeni večjo stabilnost naprave. Pozanimajte se tudi o hitrosti vrtljajev, porabi energije in učinkovitosti brušenja.

Kakšen brusni papir potrebujem za ekscentrični brusilnik?

Brusni papir prilagajamo glede na material, ki ga obdelujemo. Pri nekaterih starejših in cenejših modelih, se brusni papir pritrdi s pomočjo kovinskih sponk, medtem, ko vam novejši ekscentrični brusilnik omogoča, da papir pritrdite po principu velcro. Pred uporabo se vedno pozanimajte kakšen brusni papir je primeren za vašo napravo in obdelovan material.