Belinka Illumina 0,75 l

Illumina je lazurni premaz, namenjen predvsem posvetljevanju lesa, ki je bil poprej premazan s temno lazuro.

  • prekrije (posvetli) temne lazurne premaze
  • ni primerna kot samostojen premaz
  • za les zunaj

Količina 0,75 lit

 

16.57 

Na zalogi
Šifra: 266021 // 3838968239111 Kategoriji: ,

Opis

llumina je na voljo v enem, rumenkastem barvnem tonu. Premaz ne razbarva temne podlage, temveč jo enakomerno prekrije v niansi, ki je podobna barvi smrekovega lesa. Po premazovanju z illumino les ne bo več viden, vendar s pravilno pripravo površine in pravilnim delom dosežemo vtis, da je struktura lesa vidna. Z njo pa lahko rešujemo tudi že prej svetlo premazane površine lesa, ki zaradi gliv modrivk postanejo temno lisaste.

Illumina ni obstojna na vremenske vplive, zato jo moramo vedno premazati z enim od svetlih barvnih tonov Beltopa uv plus. Izdelek tudi ne vsebuje biocidov, zato moramo pred svetljenjem ustrezno poskrbeti za zaščito pred lesnimi škodljivci.

 

Opozorilo

 

Illumina je izdelek, ki je zahteven za delo in terja veščo roko. Zahtevni, zelo razgibani elementi (npr. polkna) predstavljajo poseben izziv. Pri premazovanju takšnih elementov moramo biti zelo pazljivi ob zatekanju premazov, saj zatečenih osušenih mest ne moremo več popraviti. Bolj moramo biti pozorni tudi na vremenske pogoje v času barvanja in sušenja. Idealni pogoji za premazovanje so pri temperaturi med 15 in 25 °C ter relativni vlažnosti zraka pod 80 %. Pomembno je tudi, da je les oz. podlaga suha. V deževnih dneh je bolje, da svetljenje z illumino počaka. Izogibamo se tudi premazovanju na močnem soncu.

Dodatne informacije

Teža 0.8 kg

Znamka

Belinka

Illumina