Baterijski vrtalniki

Baterijski vrtalnik je kompaktno in ergonomsko zasnovana naprava, ki vam zaradi zmogljive baterije omogoča več svobode pri njeni uporabi. Dodatne funkcionalnosti, kot je LED dioda, vam bodo olajšale delo v temnih prostorih ali kotičkih. Akumulatorski vrtalnik vam v osnovi pomaga pri lažjem privijanju in odvijanju vijakov, določene različice pa vam nudijo še dodatne funkcionalnosti.

Če želite le nadomestek, za klasičen izvijač, potem bo dovolj če izberete baterijski vrtalni z napetostjo od 3,6 V do 10,8 V. Ta vam bo olajšal delo, ki bi ga sicer morali opraviti z navadnim izvijačem, za vrtanje pa naprava ni primerna. Za napravo, ki vam bo poleg privijanja omogočala še vrtanje manjših lukenj v mehkejše materiale (les, plastika), potem izberite akumulatorski vrtalnik z napetostjo od 10,2 V do 14,4 V. Tak baterijski vrtalnik bo lahko opravil večino manjših popravil v vašem domu. Za prave mojstre, ki želijo akumulatorski vrtalnik za vrtanje vseh materialov in večjih odprtin, bo prava izbira baterijski vrtalnik z napetostjo višjo od 14,4 V. Tak baterijski vrtalnik vam običajno ponuja še dodatne funkcionalnosti, kot so udarno kladivo ali prestavna ročica in bo primeren tudi za težja dela, kot je npr. obnova hiše.

Prikaz vseh 2 rezultatov

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšne vrste baterij uporabljajo akumulatorski vrtalniki?

Najbolj pogosto se pri vrtalnikih srečate s tremi vrstami baterij. Najstarejše, težje in manj zmogljive so NiCd (nikelj-kadmijeve) baterije, za katere je sicer značilno samodejno praznjenje, lahko pa prenesejo veliko ciklov polnjenja in praznjenja. Dvakrat bolj so zmogljive NiMH (nikelj-metalhidridne) baterije, ki imajo sicer daljšo življenjsko dobo, vendar pogosto nižjo napetost. Danes se najbolj pogosto uporabljajo Li-ion (litij-ionske) baterije, ki so bolj zmogljive in manj težke. Njihova prednost je v tem, da se ne praznijo samodejno in so, zaradi sistema, ki pravočasno izklopi akumulator tudi manj občutljive na popolno izpraznjenje.

Koliko časa se polni baterija za baterijski vrtalnik?

Za delo z vrtalnikom potrebujemo polne baterije in pogosto se zgodi, da je ta ravno takrat, ko napravo najbolj potrebujemo, prazna. Za dolgo delo je pomembno, da lahko polnilnik baterijo napolni v čim krajšem času. Danes na trgu obstajajo polnilniki, ki baterijo napolnijo že samo v pol ure. Če vas skrbi, da bi ostali brez baterije, si lahko kupite dodatno baterijo, tako da bo v primeru dolgotrajnega dela polna nadomestna baterija vedno pri roki.